Graduering

For at kunne opnå en ny kyu-grad skal der bestås en graduering. For hver kyu-grad er der et pensum, som I medlemmer bliver gradueret i. Hvis man udebliver uden at informere ens instruktør, er det næste sæsons gradering man bliver indstillet til. Det er derfor vigtigt at man både som elever og som forældre tager denne dag seriøs. Det forventes at jo højere grad man er, jo større forståelse og bedre udførelse af pensum bliver udført til graduering og træning. Det er vigtigt, at man som elev ikke tager det som en selvfølge at skulle op til en graduering, selvom datoen bliver nævnt for jer som elever og forældre.

Ved en graduering er der 3 muligheder:

• Bestået

• Bestået med en kali

• Ikke bestået/dumpet

En kali kan fås, hvis der bliver gentagende gange lavet den samme fejl, som herefter skal forbedres for at kunne bestå den næste graduering samt få fjernet kalien, hvis dette er tilfældet, bestås den næste graduering ikke. Selvom man er indstillet til en graduering, er der stadig en mulighed for at kunne dumpe, hvis man ikke lige "rammer dagen".

Alle kyu-gradueringer fra hvid til brunt bælte afholdes i Musashi' dojo (samme sted som træningerne finder sted). Gradueringen finder sted 2 gange om året, juni og december.

Indstillingen til en graduering foregår på den måde at instruktørerne tager en beslutning omkring hvem der er indstillet eller ikke er, denne beslutning er individuelt for hver enkelte elev. Eleverne bliver vurderet på deres indsats til træningerne og om de har opnået 70% af undervisningen på et halvt år. Som elev bliver man indstillet via vores hjemmeside (hvor man har meldt sig ind i klubben), der bliver sendt en besked ud som indeholder en tidsplan for gradueringen på elevens profil (musashi.mentoclub.dk). Det er vigtigt at man er klar på dagen, hvilket vil sige at man skal være omklædt og opvarmningen sørges der selv for. Tidsplanen er kun vejledende. Som forældre m.m. er det kun overrækkelsen af bælter og diplomer, som må overværes. Selve gradueringen foregår for lukkede døre.

Husk altid:
• At have dit karate pas med. Billede og navn skal være i. (Hvis man ikke har fået afleveret passet til Martin sensei inden den sidste træning op til graduering)
• Penge til graduering (prisen står i tidsplanen og afregnes kontant)
• Klublogo på gien (skal sidde på venstre side af overdelen ved brystet)

Det er vigtigt at forstå og sætte sig ind i som elever og som forældre, at karate er en individuel sport, hvilket vil sige at det er ens egen præsentation, som gør at man bliver indstillet til en graduering. Alle mennesker lærer forskelligt også selvom man er i familie med hinanden eller om man er venner ude fra karaten.

”Ét bælte er ikke noget man bare får, et bælte er noget som man kæmper for og gør sig fortjent til.”

For os instruktører i Musashi, skal en graduering være en god oplevelse for eleverne, så derfor overvejes indstillingen til en graduering grundigt. Det er kun en hjælp, hvis det er blevet besluttet, at det er bedst at vente nogle måneder mere med at gå op, fordi der er et nyt pensum for hver kyu-grad, som skal læres.

 

Hvis der er spørgsmål fra jer som elever eller som forældre, så er I altid velkomne til at spørge jeres instruktør. Vi som instruktører vil gerne have en god dialog med jer forældre, som mød gerne op til jeres barn undervisning for at få en snak.